Uw paard als uitgangspunt bij de ontwikkeling van onze paardentrailers

Wat ervaart uw paard tijdens het transport/verblijf in een paardentrailer? Dat is het uitgangspunt bij het ontwerp van een Sirius paardentrailer. Een paard is van nature een vluchtdier. Dat is een gegeven waarmee we rekening moeten houden bij de beleving van een paard in een trailer. Een paard in de wei beweegt zijn hoofd en hals voort­durend. Kan hij dat nog steeds als hij, vaak urenlang, in een gemiddelde trailer of vrachtauto staat?
Een paard met een gemiddelde schofthoogte van 168 cm kan, als beide voorbenen op de grond blijven staan, met zijn hoofd een hoogte bereiken van 245-255 cm. Vanaf de schouder heeft het paard aan de voorzijde een ruimte nodig van ongeveer 90 cm.

Een gangbare trailer met een binnenhoogte van 230 cm biedt het paard onvoldoende hoofdruimte. Hij zal dus geforceerd zijn hoofd naar beneden houden en, omdat het dak (gevoelsmatig voor het paard) zo dicht bij zijn hoofd zit, zijn hoofd nog verder naar beneden buigen dan feitelijk nodig is. De door het paard gebruikte netto binnenhoogte/-lengte zal dus 10 à 15 cm kleiner zijn. Als het paard daarbij ook nog onvoldoende lengte in de trailer heeft (bij de meeste trailers vanaf schouder maar 100-110 cm) zal het, mede door de schuin lopende voorpunt, zijn hoofd en hals ook nog geforceerd naar binnen moeten buigen. Deze houding kan, zeker bij langere ritten, tot hevige kramp leiden met mindere prestaties en weerstand bij het trailerladen tot gevolg.

Te grote trailers zijn er niet! Alleen te kleine!

De trailers van Sirius hebben een binnenhoogte van 245 cm en een binnenlengte van 340/345/360/490. Met deze afmetingen kan uw paard, ook voor een langere periode, comfortabel in de trailer staan. Stel uzelf de vraag bij de aanschaf van een trailer: voor wie koop ik de trailer, voor mijzelf of voor mijn paard? Kies goed, kies ruim, kies Sirius!


Deze website gebruikt cookies, we slaan geen persoonlijke gegevens op.